Talet

D, 18 åringen med visioner, genomförde mycket, pratade desto mer och hemskt godtrogen!

D, min totala motsats.

Född till modell med ordförrådet bara en drömmare kan ha. Du beskriver din verklighet i detalj oavsett åhörare som en sann sagoberättande far. Nu är ju detaljer inte allas starka sida och utanför sagornas värld kan detaljer ge upphov till ett enormt test för tålamodet. Ja. Kort sagt vi uttrycker oss olika. Men kul D! Det är kul att du vill testa själv! Ibland inte..

Som tur är godkände dina föräldrar mitt radikala sätt att vara på i jämförelse med ditt. Det är inte alla föräldrar som nöjer sig med att en fördömma en 20 åring som står i en hatt och lämnar över en kraftigt överförfriskad son.

Vid första anblicken ser du nog ut att vara vilken klassens clown som helst. Men åren har visat en vän med ett stort djup, som ständigt ifrågasätter vad som är rätt och fel, är vetgirig och erbjuder en enorm ömhet för både sig själv och andra.

Du är Berg Och dalbanan, pirret i första baken uppför- du delar med dig av de förväntansfulla stunderna i ditt liv som du osäkert ser framemot. Skräcken när backen vänder neråt- när livet mörknar får jag prata av mig. Lyckoruset i sträckan tillbaka- vi delar livet med varan, toppar som dalar.

I tre timmar har jag verkligen hatat dig. Av de 5,600,000 timmar av vänskap, är tre timmar ändå en piss i havet. Medelhavet, det är ett mirakel att vi fortfarande lever. I alla fall att vi båda gör det…

Du har gått från en skojig sköldpadda som är rädd innanför skalet för det nya och främande, till en ståtlig, dansant och brunstigt lejon. Som i alla fall nästan skrattar det nya och okända rakt i ansiktet.

Jag tar dig förgivet. Någonstans bland alla timmar gick vi över gränserna för ytligheter så som bekant och vän. Du är min bror.

Att jobba mot familj, vänner, familjens vänner

Det är en stor, hårfin gråzon.

Att ständigt göra avvägningen vad denna kund/vän ska ha för pris, kan inte få magkramp för mindre.

Kanske är det lätt. Alla vänner ska få ett bra pris. Men var sätter jag min gräns för vänner? När slutar de va vänner och blir enbart en kund?

Under åren som målare och hobbyfotograf fick jag mycket skitsnack mot mig på olika sätt. Detta har lät till att jag har tröttnat på att bli överkörd på olika sätt, och beroende på tillfälle är nu mera mycket principfast. Speciellt på foto.

Det är överhängande att jag förlorar kunder på detta sätt. Men vad är viktigast?
Min integritet eller att bli erkänd och en större kundkrets..

I dagsläget väljer jag med säkerhet min integritet då jag för länge sedan tröttnat på att bli dåligt behandlad av olika sorts kontakter/kunder. Jag sätter hellre ned foten om jag anser det vara fel någonstans än att än en gång bli överkörd.
Frågan återkommer dock. Vart är min gräns för ”gratis” jobb mot vänner?