Elden

Jag älskar den. Känslan av ingenting.

Att finnas där ingenting nytt fungerar och där naturen vidhåller sin makt.

Alla tankar skingrar sig och lugnet rinner sakt över stressen som

Du var där

Jag ser dig lika tydligt varje gång. Det suddiga filtret försvinner samma stund som jag öppnar ögonen och jag ser dig tydligare än någon annan dag. Verkligheten.

Varje gång jag reser är du där utan brus. Allt är så klart och tydligt och det är lätt att leva. Det finns en vetgirighet på dig och jag är beredd på allt du kan komma att kasta på mig. Inget är omöjligt och jag är odödlig,


Igår var du här. Från ingenstans dök du upp och det var fantastiskt! Jag såg allting så tydligt. Allt som fanns runt omkring mig, det var så vackert. Det som ständigt är som en dimma framför mina ögon försvann och jag fick känna på allt. Känslorna var utanpå.

Fristaden ingen förstår

Jag sitter i den öppna dörren som leder till uteplatsen på jobbet och fryser.. Men jag sitter kvar… Utanför staden  där allt är mörkt. I de få lampornas sken ser jag hur dimman ligger tung i luften.

***

Den ända som finns att ta hänsyn till är mannen som skymmer mörkret på andra sidan den öppna dörren till uteplatsen.. Den friska luften får honom att känna sig fri, lugn och hemma. Spänningen inom honom släpper och tankarna svävar fritt och vilt även om kylan inom ett par minuter blir alldeles för kall..

***

Det var länge sedan jag fick en stund av ensamhet.. Att släppa allt fritt. Det är då både drömmar, rädslor och annat kommer fram till ytan. Det är den jag är nu som ingen ser. Den personen som ingen förstår existerar.

***

Du kommer aldrig kunna skönja vilken känsla som mannen i dörren i detta nu befinner sig i. Den är inte möjlig att beskriva och den är nästintill omöjlig att beskåda. Den har inget uttryck, ingen mall att gå efter. Känslan av ett tomrum inombords. Ett tomrum som han skulle beskriva som ett paradis. Några få timmar av ensamhet där inget är. Fantasi, drömmar och verklighet glider ihop till en fristad inte många förstår sig på.

I sociala nätverk som cirkulerar runt denna mannen är många gånger mycket lik honom själv. Men stunden kommer då det trotts alla likheter inte finns någon som förstår.

***

Jag ska sluta svara. Svaret ska bli ett och samma: Jag följer mitt hjärta.

Tack vare att jag gjort mycket i jämförelse med andra jag träffar får jag ofta på något sätt försvara mig och det jag gör.. Du kan inte bara göra, du måste förklara.

***

Jag vill så ofta att allt, hela framtiden ska falla på plats nu på en gång. Jag orkar inte vara orolig på att det jag vill ska hända inte ska hinna fram i tid…

I mIn fristad.

Staffan Ydrefalk