Meningen?

Vad finns det för mening med att man så sällan släpper hela greppet om det förflutna, det som varit? Svaret är att det ofta inte finns någon mening mer än din egen stolthet eller kärlek för det som varit.

Det håller enbart kvar skorpan av gamla sår, för att explosivt öppnas igen och göra lika ont som då trots att du gått eller i alla fall försökt gått vidare..

I hetsen kräver man svar på någon som andra redan glömt eller gömt. Du kräver saker du första gången inte skulle veta. Allt enbart för att igen försöka läka, i hopp om att det denna gång ska gå bättre med en förståelse. En förståelse om varför du inte fattade från början!

Vad är mest hälsosamt ur ditt perspektiv? Att radera allt och gå vidare med erfarenheter. Eller gå med sår som aldrig riktigt läker på grund av din egen längtan, stolthet eller ilska..

Jag blir frustrerad på mig själv som inte släpper. När det inte finns någon anledning till att hålla i, gör jag det ändå. Med poetiska förklaringar samtidigt som jag VET varför jag inte går vidare…

Jag gör nya upptäckter nya val och förskräcks av tanken på att det förflutna ligger så alldeles för nära. Trots sin korta varaktighet och det tidsmässiga avståndet gör det mig rädd att förlora det jag får idag. Ändå håller jag kvar en monolog med förr, utan att få något tillbaka mer än känslan av rädsla.

Jag vill se vart denna vägen leder mig. Jag vill inte överhuvudtaget förlora den på grund av min oförmåga att stänga gamla dörrar! Nu känns det som den hänger i en mycket skör sytråd.. Hur länge finns tålamodet att vänta? Lyckas jag stänga rätt dörrar innan?

Jag har redan låst upp denna dörr och väntar med samma iver och längtan som barn väntar på tomten varje år… Att den ska öppnas med välvilja av någon annan.

Staffan Ydrefalk

En reaktion på ”Meningen?”

  1. Stod o bankade på en av dina dörrar, men den öppnades aldrig helt. Visste ganska tidigt att den nog aldrig kommer öppnas för mig, men trots det så kände jag att jag inte kunde stänga den, men tillslut stängde du den och jag gav upp att banka, för det kändes meningslöst, dörren var redan låst och nyckeln bortkastad. Den dörren betydde helt plötsligt jättemycket för mig och jag förstår inte hur det kunde bli så, jag brukar själv ha lätt att stänga dörrar. Ibland tror jag att man låtsas gå vidare för att det ska se bra ut utifrån eller för att man tror att det är det som kommer göra att man kommer över det förflutna, men inombords skriker någonting stopp, man fortsätter ändå och det slutar i en konflikt med sig själv. Att komma över det förflutna kan ta tid om man någonsin gör det helt, men tillslut får man säga ifrån till sig själv, när man vet att det som varit inte kommer förändras och det som ligger framför kommer inte bli som då, men det finns nya dörrar att öppna, vissa kommer man hålla öppna, andra kommer man stänga, tillslut har man förhoppningsvis dom värdefullaste dörrarna på vid glänt. Du kanske har öppnat en väldigt värdefull nu.

Vad vill du säga?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.