Här är en grymt brev från Hannes Rosén 🙂

Hej Scoutvänner!

Jag sitter nu i solen på mitt högst temporära utomhuskontor som jag etablerat ScoutStyle och funderar på hur jag ska lösa ett problem som jag har. Jag rekryterar i dagsläget funktionärer till Peace&Love 2012, Safety. Det gjorde jag förra året också. Då hade också jag den stora förmånen att utöver det arbeta på World Scout Jamboreen utanför Rinkaby och även där hantera säkerhetsarbetet på olika sätt.

Någonting som slog mig då och som har slagit mig förr är hur stor skillnad det är mellan att arbeta med Scouter och att arbeta med icke-Scouter. Stämnings-, kvalitéts-, och resultatmässigt. Scouter är de bästa på att samarbeta, de bästa på att lösa problem och de pålitligaste arbetskamraterna man kan tänka sig. Är det inte dags att vi tar och visar det för resten av världen – inte bara för varandra? Att Scouting har kämpat med sitt rykte, hur vi syns och uppfattas, de senaste åren (kanske decennierna) är ingen hemlighet för någon av oss. Det är någonting som vi måste ändra på och jag tror att vi kan göra det genom att synas och verka i andra miljöer än våra egna. Problemet som jag inte vet hur jag ska lösa är att jag inte vet hur jag ska få andra organisationsmedlemmar att arbeta lika bra som Scouter. Ni kan hjälpa mig att börja råda bot på det genom att visa vad Scouting går för.

En av mina ambitioner framöver är att framhålla på vilka olika sätt det man lär sig i Scouterna verkligen är aktuellt och användbart även i andra organisationer. Det är ingen isolerad kunskap som bara fungerar i uniform – det är applicerbart på världen. Det gör skillnad om man är Scout. Första steget i det arbetet är att jag härmed bjuder in alla er Scouter som är över 18 år till att komma och jobba med mig på Peace&Love 2012. Hjälp mig att visa vad Scouting kan leverera.

Samla roverlaget och anmäl er tillsammans, sprid ordet vidare till andra Scouter och roverlag.

Gå in på www.peaceandlove.se/festival/funktionär/

Läs igenom vad som gäller med datum och annat, i första hand söker jag ”Army”-funktionärer – er som verkligen vill vara med och skapa från grunden.

Anmäl er med Pinkoden: 8364-2996 så jag vet vilka ni är. Skriv i ansökan om ni anmäler er med ett roverlag och vad det heter. Hör av er om det är några som helst frågor.

Trefingerhälsning
Hannes Rosén
Hannes.Rosen@gmail.com
070 591 24 08

Ett svar till “Hej Scoutvänner!”

  1. Lars ydrefalk säger:

    Grymt har väntat länge på något som det här. Lycka till Hannes o roverscouterna.

    Svara

Vad tänker du på?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.