I samhället ropas det överallt om egen vilja. Att ingen ska få göra om mig och att jag är värdefull. Att man ska respektera och acceptera varandras åsikter och värderingar. 

Jag kommer att ta upp en situation som finns. Hur många som gör så låter jag vara osagt. 
Men att organisationer söker personer, ja till och med söker eldsjälar att jobba i deras verksamhet. På ett villkor, att du blir som dom. Vill du inte ändra din livsstil släpper vi inte in dig. 
Hur ska en organisation kunna utvecklas med full kraft om man exkluderar 70% (procentsatsen tagen från luften) av alla som är kvalificerade till tjänsten? 
De 70% som inte delar deras livsstil kan ha svaret på många lösningar. Inte minst så har dom andra infallsvinklar. Jag säger inte att alla tänker lika p.g.a att leva i samma livsstil. Jag har dock rätt i att man missar dom som tänker annorlunda och kan göra den utvecklingen man är ute efter. 
Tänk vad en organisation som inkluderar alla till dialog på alla plan skulle kunna prestera. Vilken hälsostatus du än har, får du tillföra din erfarenhet eller vision.
Det skulle ju vara magiskt. 
När jag möts av de som kräver mig att byta värdering och ställningstagande bemöter jag dom med fullt försvar tillsammans med ett anfall. Det sker automatiskt. Känner jag mig hotad och att någon vill ändra mig blockerar jag allt. Efter det får många det svårt att få mig tillbaka till den dialog med respekt och acceptans alla i samhället ropar efter. 
***
Det finns ofta ett utarbetat syfte med denna exkluderande paragraf. 
Frågan är vad den tillför
Mvh
Staffan Ydrefalk

Vad tänker du på?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.