Varje gång jag bryter mot de sociala normer samhället byggt upp, känner jag en större frihet inom mig själv.

Jag känner att jag får vara mig själv.

Det krigas dagligen, överallt, om allas rättighet till att vara människa.
Är räddslan för det som är annorlunda så stark, att vi får det extrema behovet av att bestämma hur vår omgivning ska få eller inte ska få vara? Ska det vara socialt accepterat att en människas rädsla ska få förminska en annans frihet. Som ett exempel, är dialogens grundregler att visa sin motpart både respekt, acceptans och tålamod för hennes tankar och värderingar.

Vart finns respekten för din politiska åsikt, acceptansen för din sexuallitet och tålamodet för att du inte tänker som dom?

  • Varje krig jag vunnit mot samhället, har gett mig större självrespekt.
  • Varje norm jag brutit har, ökat känslan av frihet.
  • Varje samtal om fördomar, har öppnat min förståelse för andra.

Vad tänker du på?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.