Att jobba mot familj, vänner, familjens vänner

Det är en stor, hårfin gråzon.

Att ständigt göra avvägningen vad denna kund/vän ska ha för pris, kan inte få magkramp för mindre.

Kanske är det lätt. Alla vänner ska få ett bra pris. Men var sätter jag min gräns för vänner? När slutar de va vänner och blir enbart en kund?

Under åren som målare och hobbyfotograf fick jag mycket skitsnack mot mig på olika sätt. Detta har lät till att jag har tröttnat på att bli överkörd på olika sätt, och beroende på tillfälle är nu mera mycket principfast. Speciellt på foto.

Det är överhängande att jag förlorar kunder på detta sätt. Men vad är viktigast?
Min integritet eller att bli erkänd och en större kundkrets..

I dagsläget väljer jag med säkerhet min integritet då jag för länge sedan tröttnat på att bli dåligt behandlad av olika sorts kontakter/kunder. Jag sätter hellre ned foten om jag anser det vara fel någonstans än att än en gång bli överkörd.
Frågan återkommer dock. Vart är min gräns för ”gratis” jobb mot vänner?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.