Ångesten..

Jag har tagit paus från den renovering jag gör hos min syster för att agera projektledare på ett extra inkastat möte för ett för mig större ideellt event senare i höst.
Vi funderar på att Flytta eventet från dess ursprungliga ställe i Danmark till Sverige.
Mötet går fort då vi var två utan några egentliga frågor.. Bara flytten.
Jag skrev till de andra i vår grupp om flytten som snabbt godkändes av majoriteten. Jag stänger av datorn, går ner för trappen och är på väg tillbaka till den renovering jag höll på med för en timme sedan.
Jag känner hur ansvaret sprider sig som en löpeld tillsammans med ångesten.
Jag tänker på scouterna, jobbet. Jag startade eget, jag har inte kommit någonstans.
Allt snurrar runt i huvudet och elden sprids fortfarande och har tagit ett bra tag i bröstet där det nu bara är en stor klump av så många känslor. Jag kan inte reda ut vilken det är. Jag vet bara att det är fruktansvärt obehagligt.
Mest av allt är jag arg. Arg på mig själv för att jag i en månad försvarat min nervositet och lathet med alla sorts bortförklaringar. Jobbet är registrerat och klart, VARFÖR GÖR JAG INGET?!

Jag älskar det ideella och har det minst sagt ständigt i tankarna. Att inse att ingen kommer ge mig pengar om jag inte börjar lägga lika mycket energi på mitt jobb, som på det ideella är jobbigt. Inte för att jag inte vill jobba, utan för att jag står och skriker kan inte utan att försöka!

Nu kan jag inte ens göra det det jag skulle göra ikväll. Jag kan inte tänka klart. Gör fel och börjar bygga irritation tillsammans med den tröttheten som börjar komma.
Tapetkniven ligger på golvet.. Tappar balansen och sätter tummen på det nyss bytta bladet på kniven, LIVET ÄR UNDERBART!
Tillslut är jag trotts motgångar klar här för idag och skriver det här för att på något sätt få ut det som är så obehagligt att ha inombords.
Efter kvällar och känslor som dom här brukar jag ge mig fan på att lyckas och briljera. Vilken jag ofta gör i mitt liv:)

Ett svar på ”Ångesten..”

  1. gott staffan!
    men (och det här vet du/jag/vi alla redan) saker och ting går att avbryta. om du inte pallar scoutflyttgrejen – säg nejnejnej! ingen stress, ingen ångest. bara pepp och frammåt!

    lycka till med fotandet! om du behöver cashmoney så är ju kommunen ett bra ställe. hemtjänsten, ledsagare, personlig assistent.

    du har ju hjärta och hjärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.