4. Ändhållplats

Vaknade i morse med rätt så utvilad kropp. Solen lös in och morgonen vad väldigt fin. Morgonen var dock tung för framsidan på benen. Hela framsidan på benen bultar av värk vid rörelse. Jag satsar på att det är mestadels stelhet och går över under första timmarna.

Dag fyra visar sig inte vara så lätt som jag önskat. Det onda i kroppen har gått över i någon form av ihållande obehag som ”lätt” går att ignorera. Även smärtan i benen går över.. En stund. Efter en tid på grusväg och backig terräng funkar det inte längre.

Jag hoppas på att ta mig till Lillsjön och kvällen innan jag bryter. Jag funderar fram och tillbaka och inser att det inte är värt att ta mig upp till Lillsjön. Utan stannar vid Sixtorp.

Det blir en överraskning för övriga då jag hela förmiddagen sagt att jag mår bra/hyfsat. Väl framme i Sixtorp börjar vvi dock att fördela om allt mat och material så att de två de fortsätter, verkligen optimerar packningen så mycket som möjligt. Vi blev två som avbröt och två som fortsätter. Jag är således jour fram tills att de ringer och ska hämtas. Förhoppningsvis på söndag.

Summering,
Erfarenheterna jag drog av denna ”helg”hajk var att;

Distansen för en vandring i skog är max 20km/dag, om humöret ska hållas uppe och återhämtningen ska bli hyfsad. Pauser för lunch, middag och två längre raster. Frukost – vandra – rast 15-20min – vandra – lunch – rast 15-20min – vandra – middag – Nattförläggning/ alt. Vandra en kort sträcka till.

En ryggsäck på 22kg, är max vikten för en packning på dag 1.
(Tänk på att du kan behöva bära extra vikt då annan person inte fått samma vila)

Dagarna hade en temperatur mellan 20-25 grader, mellan 12-15 var det mycket tungt att vandra.

Jag drack mellan 4-5 liter vatten om dagen och kissade 1-2 gånger om dagen, någon dag var det 3 gånger.

Sjövatten går att dricka!… Hade ingen ”ren” vattenkälla vid några tillfällen och fyllde därför vatten från sjön. Har nog druckit ca 6 liter sjövatten, och mår fortfarande bra.

Yttre skador: blåmärken & bristning på höften efter avbergarbältet. Fyra blåsor på fötterna, kunde undvikas med tätare strumpbyte.

Vad vill du säga?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.